Sandra Petojevic, sjökortsrättare

Det är svårt för människor med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning att hitta rätt på arbetsmarknaden. När arbetsklimatet hårdnar, minskar utrymmet för alla som är annorlunda. Då är det extra viktigt att få rätt person till rätt jobb.

I platsannonserna prioriteras stresstålighet, samarbetsförmåga och social kompetens. Den som inte behärskar de sociala koderna ratas av arbetsgivarna. Det är svårt att få ett jobb, men inte omöjligt. Sandra Petojevic har Aspergers syndrom, är filosofie magister i konst- och bildvetenskap och arbetar som sjökortsrättare på Nautic Center i Göteborg.

– Ett arbete hon är som klippt och skuren för, säger företagets VD Lars-Olof Traung.

Sandra Petojevic är 37 år. Fyra dagar i veckan rättar hon sjökort. Den femte är hon på en daglig verksamhet, Kunnaklara. Det var jobbcoachen på Kunnaklara som hittade arbetet på Nautic Center. Företaget säljer internationella sjökort, marina publikationer, instrument och marinelektronik.

– Han tycker om att segla och kände till Nautic Center, berättar Sandra Petojevic. När han fick höra att de saknade sjökortsrättare tänkte han på mig. Jag älskar att rita bilder med små, små detaljer.

Sandra är duktig på att teckna. Hon ägnar mycket tid åt sin fantasyroman, Maktens tiaror, som utspelar sig i hennes egenkonstruerade värld Artezania. Boken är rikt illustrerad med Sandras exakta och detaljrika bilder.

Rättelser i höga travar

Hösten 2006 började hon praktisera på Nautic Center. Den 1 mars 2007 blev hon fast anställd. När hon började låg rättelser i höga travar. Då fanns bara en sjökortsrättare på företaget, och han har även andra arbetsuppgifter.

Sandra frågade vad hon skulle göra när högarna tagit slut. ”Det kommer nya hela tiden. De tar aldrig slut.”, blev svaret.

Men det gjorde de. I mitten av april hade hon betat av högarna och fick fylla ut tiden med att uppdatera företagets hemsida, bland annat. När Sandra får bestämma takten själv, arbetar hon snabbt och effektivt.

– Jag trivs med arbetet och med arbetskamraterna, förklarar hon. Personalen här accepterar mig som den jag är, och jag accepterar dem som de är. Det känns som en helhet. Det är bra stämning och förekommer ingen mobbning.

Tålamodsprövande uppgift

Att rätta sjökort är oerhört pilligt. Rättelserna hämtas från brittiska sjöfartsverket och skrivs ut på ett genomskinligt papper med sjökortets nummer, rättelsens longitud och latitud och en bit av kustlinjen. Sjökortsrättaren passar in papperet på rätt ställe, markerar ändringarna med en syl och ritar in dem för hand.

– De flesta blir uttråkade och tappar koncentrationen efter ett tag, säger Lars-Olof Traung. Men inte Sandra. Hon tycker det är roligt och tröttnar aldrig.

– Det är ett monotont arbete, men det är ett av de viktigaste på företaget. Kunderna måste kunna lita på att sjökorten är korrekta. Det är kaptenen på båtarna som har det yttersta ansvaret om det händer något.

Introduktion och uppbackning

Nautic Center har haft anställda med funktionsnedsättning förut, men Sandra Petojevic är den första som har Aspergers syndrom. Ofta behöver arbetsplatsen anpassas när en person med funktionsnedsättning får anställning. I Sandras fall var det inte nödvändigt, däremot behövde den övriga personalen informeras om vad syndromet innebär.

Folk från Kunnaklara besökte företaget flera gånger och pratade med alla. Både introduktionen och uppbackningen fungerade bra, anser Lars-Olof Traung.

– Däremot tog det ett tag innan vi vande oss vid att vara raka när vi pratar med Sandra. Kunnaklara hade berättat att hon tolkar allt man säger bokstavligt och att det inte går att linda in saker.

– Men man har ju spärrar mot att vara så rak mot människor. Det fick mogna fram. Nu har vi lärt oss och nu går det över förväntan. Jag anställer gärna fler med Aspergers syndrom när vi har lediga tjänster som passar.