Flera bollar i luften

Jag har aldrig varit en bra jonglör.

På högstadiet fick vi öva oss med jongleringsbollar, för att öva upp vår koordination…

Med tanke på min simultanförmåga, (jag vet inte om det beror på att jag är kille eller om det är min diagnos), så gick det inte så bra.

Hur som helst, min koordination och simultanförmåga är inte krönikans ämne. Nä, utan det är i stället det där med att ha för många bollar i luften, bildligt talat.

Hemma har jag åtminstone 3-4 böcker som jag har börjat läsa, och som nu ligger med ett bokmärke någonstans mellan sidan 135-248.

Min dator har flera sparade spel som bara ligger och skräpar. Jag har även några starter på såna här krönikor liggande på datorn, påbörjade och ungefär så här långt kommet.

Sen så stänger jag ner det för att inspirationen tar slut, och sen startas det inte upp igen.

Detta fick ju en dålig effekt i skolan när arbetena hade tidspress. Och var jag inte motiverad, så gick det ju käpprätt åt herr Lucifer. Detta innebar ju att många arbeten förblev liggande i bänken efter den lektionen och hittades igen när skolan slutade.

Jag var motiverad i fem minuter och sen… lades det på hyllan för att läggas i den alltmer växande högen av oavslutat material. Och vad jag har fattat är jag tack och lov inte ensam om detta. Jag har hört andra som är likadana som jag.

Och jag kan ju säga att jag är livrädd för att avsluta den här krönikan för tidigt, då jag vet att det kan innebära att den ”glöms” bort. Jag har märkt att jag inte kan ha flera projekt samtidigt. Egentligen skall jag inte ens påbörja ett projekt om jag redan håller på med något annat. För det betyder att något blir lidande, och i slutändan så mår jag jag skit. Jag har lite dåligt samvete för böckerna som står där i hyllan med bokmärket någonstans mellan sidorna 135-248.

Mitt specialarbete i gymnasiet höll på att få ett sånt här abrupt slut om jag inte hade tagit mig i kragen. För jag vet att jag var motiverad, det gällde bara att ta tag i det.

Jag hade börjat på specialarbetet efter en hel natt framför en videoapparat i goda vänners lag. Kom hem vid halvsju på morgonen, och skrev första delen. Sen blev det liggande tills min handläggare ville se hur det gick. Och sen, sen gick det av bara farten.

Men som sagt var, motivera mig. Annars blir det liggande. Och det gäller det mesta. Jag hittar något annat som är mer intressant, och sedan är det det som gäller.

Johannes Almborg, december 2012