Utställning och visningsmiljö

Öppet hus är stängt tills vidare, men vi tar emot individuella besök i visningsmiljön

På grund av den mycket höga risken för spridning av coronaviruset (covid-19) har vi inte öppet hus på Habiliteringens resurscenter. Utställningen och visningsmiljön med kommunikativt och kognitivt stöd är stängt tills vidare, utom för bokade besök.

Visningsmiljön

Information om när Öppet Hus kommer tillbaka kommer att finnas på den här sidan. Under hösten 2020 tar vi emot individuella besök i visningsmiljön.

Besök vår visningsmiljö

Nu kan du som har en funktionsnedsättning och tillhör habiliteringens målgrupp boka ett individuellt besök i vår visningsmiljö. Du behöver ingen remiss. Du får ha maximalt två personer med dig på besöket. Ett bokat besök pågår i 45 minuter. 

I vår visningsmiljö kan du titta kommunikativt och kognitivt stöd, bland annat finns hjälpmedel som gör det lättare att förstå, minnas, planera och kommunicera. 

Vi journalför ditt besök och du måste kunna uppvisa giltig legitimation vid besöket.

Besöket bokas i appen Alltid Öppet eller på 1177.se, länk hittar du här. Sök på resurscenter under Sök vård, så kommer du vidare till en sida där du kan boka besök. 

Om du inte kan använda Alltid Öppet eller 1177 för att boka, kan du ringa till oss och få hjälp med bokningen. Du ringer då 08-123 351 50, telefontid 8:30-11:30, måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar.

______________________________________________________________________________

Information om vår visningsmiljö

I utställningen och visningsmiljön kan du prova, titta på och läsa om olika former av kommunikativt och kognitivt stöd. Här visar vi

  • hjälpmedel som gör det lättare att förstå, minnas, planera och kommunicera
  • alternativ kompletterande kommunikation (AKK) med beskrivning av metoder och exempel på arbetsmaterial
  • program och appar till datorer, smarta telefo­ner och surfplattor
  • alternativa och anpassade styrsätt till datorer, smarta telefoner och surfplattor
  • bildstöd, som vi även säljer.

Du tar dig runt på egen hand i vår visningsmiljö. Har du frågor finns det personal på plats.

Öppet för alla

När vi har Öppet Hus tar vi emot alla som är intresserade av kommunikativt och kognitivt stöd. Du kan till exempel ha en funktionsnedsättning eller vara närstående. Du kan vara vårdpersonal, student eller personal på en skola eller gruppbostad.

På individuella besök (se ovan) tar vi emot dig som tillhör habiliteringens målgrupp, och dina närstående.

Var finns vi?

Vår utställning och och visningsmiljö finns på Olivecronas väg 5, punkt B, våning 2.

Att tänka på inför besöket

Visa hänsyn till personer med astma och allergi. Undvik parfym och andra starka dofter och ta inte med dig nötter eller jordnötter när du besöker oss.